Disable Preloader

Ce sunt testele IELTS, TOEFL, GRE, GMAT?

Ce sunt testele IELTS, TOEFL, GRE, GMAT?

IELTS

(International English Language Testing System ) este un sistem international de testare a nivelului de cunostinte in limba engleza. El este folosit in special de catre Canada, Australia si Noua Zeelanda pentru a stabili nivelul de limba pentru cei care doresc sa invete, sa munceasca sau sa se stabileasca in aceste tari.
Fiecare dintre aceste tari are o pozitie diferita fata de rezultatele obtinute la aceasta testare in functie si de scopul pentru care este testat candidatul.

Canada - rezultatele sa fie la fiecare dintre cele patru probe peste 7
Australia - rezultatele la fiecare dintre cele patru probe sa fie peste 6
Noua Zeelanda - media rezultatelor probelor sa fie peste 6.5
(cerinte 2004)

Testarea ILETS consta in patru probe :
Ascultat (Listening) , Citit (Reading), Scris (Writing) si Interviul (Speaking)

Fiecare dintre acestea are un anumit specific de desfasurare. Primele trei probe se dau in cadrul unui singur examen de 3 ore, iar ultimul se da ulterior la cateva zile.

Testul IELTS este in esenta un test usor care se bazeaza foarte mult pe identificarea abilitatilor de a te descurca intr-un mediu in care se vorbeste efectiv in engleza, testeaza capacitatea de a intelege si de a te exprima, precum si atentia. Retineti ca o data plecati nu veti mai putea sa puneti pe oricine sa repete de doua ori daca nu ati inteles. Astfel toate cele patru probe au aceeasi importanta.

Testul are doua mari module:

ACADEMIC TEST - este folosit pentru cei care presteaza o meserie care cere un grad mai mare de abilitati de comunicare si cunostinte tehnice ( medici, profesori, ingineri ). Este folosit pentru meseriile exacte si pentru admiterea in facultati.

GENERAL TEST - folosit pentru a testa efectiv abilitatile de limba. Este folosit pentru meserii mai putin exacte ( economisti, avocati, etc ).

In special pentru emigrare se da testul GENERAL. Diferenta dintre cele doua teste consta in probele de READING si WRITING, celelalte doua probe fiind similare. Testarea se face impreuna si pentru cei care dau ACADEMIC si cei care sustin GENERAL in aceeasi sala, cu mentiunea ca au alte materiale pentru examen.

Rezultatele testului se pot ridica personal de la autoritatea care sustine testul sau va pot parveni prin posta acasa. Totodata se poate specifica daca doriti sa mai fie transmisa o copie si la autoritatea unde veti emigra/studia.

TOEFL

Testul TOEFL face parte din cerintele de admitere ale tuturor universitatilor americane, atat pentru programe universitare cat si post-universitare si permite evaluarea detaliata a cunostintelor de limba engleza americana.

Descrierea testului:
Testul TOEFL are patru sectiuni:

  • sectiunea de listening care include 30-49 de intrebari cu raspunsuri multiple si dureaza intre 40 si 60 de minute
  • sectiunea de structura gramaticala, cu 20-25 de intrebari carora li se aloca 15-20 de minute
  • sectiunea de lectura care cuprinde cate 10-14 intrebari pentru fiecare din cele 4 sau 5 texte incluse, in total 44-55 de intrebari pentru care aveti la dispozitie 70-90 de minute
  • sectiunea de redactare a unui eseu pe o tema data careia i se aloca 30 de minute. In evaluarea eseului se va lua in considerare modul de organizare si dezvoltare a ideilor, relevanta exemplelor si a detaliilor prezentate in sprijinul ideilor expuse, ca si calitatea exprimarii din punct de vedere a varietatii structurilor gramaticale si lexicale, ca si a adecvarii acestora la tema eseului

Administrarea testului in Romania:
Testul se sustine in ambele versiuni in Romania, pe calculator la Bucuresti, si pe hartie la Cluj si la Iasi.

GRE

Testul GRE, cu componentele sale GRE-General si GRE Subject, face parte dintre cerintele de admitere la programele postuniversitare oferite de universitatile americane. Punctajul obtinut la testul GRE reprezinta unul dintre criteriile care stau la baza procesului de selectie a candidatilor.

Administrarea testului GRE-General:
In Bucuresti testul GRE - General se sustine pe calculator in fiecare saptamana, de luni pana joi, si in a doua sambata din luna la Centrul permanent de testare pe calculator situat pe str. Economu Cezarescu nr. 1-11, apart. 1 demisol, sector 6, Bucuresti, care face parte din AYASH Center - langa Podul Grozavesti (tel: 310-0975; e-mail:irex@irex.ro).

Descrierea testului GRE-General:
Conform informatiilor distribuite de Educational Testing Service prin reteaua Internet si prin intermediul brosurii informative, examenul GRE include 3 sectiuni, dupa cum urmeaza:

  • sectiunea verbala cu 30 de intrebari pentru care aveti la dispozite 30 de minute
  • sectiunea cantitativa cu 28 intrebari pentru care se aloca 45 de minute
  • sectiunea analitica care din acest an are un nou format: testul grila a fost inlocuit cu redactarea a 2 eseuri in interval de 75 de minute.

Incepand cu data de 1 iulie 2003, redactarea eseurilor se va face obligatoriu pe calculator, candidatii nu mai pot opta pentru redactarea eseului de mana.

GMAT

Testul pentru Admitere la Studii Post-Universitare de Management (GMAT) a fost elaborat in scopul de a ajutora scolile de business in considerarea candidatilor pentru studii avansate in business si management.

Share:
Socializeaza cu noi: